Institute for Advanced Study of Human Sexuality

February  9, 2011

 

 

Sex and Culture

Presenter: Leanna Wolfe, Ph.D.

www.drleannawolfe.com

www.askdrleanna.com

LAWolfe@aol.com

 

Part 1

1. 10:00  Anthropological  Perspectives on Sex, Marriage & Kinship (worksheet-discussion) (40 min)

2. 10:40  PPT: Sex and Culture Project (15 min)       

3. 10:55 Video: Gender, Sex and Desire (part 1) (20 min)

4. 11:15 Break (10 min)

5. 11:25 PPT: Speculations on the Origins of Humoan Sexual Behavir (35 min)

6. 11:50 PPT: How the Bough Bends (20 min)

7. 12:10 PPT:  The Social and Sexual Lives of Baby Boomers (45 min)

 

Lunch Break – 1:00 PM – 2:30 PM

 

Part 2

8. 2:30  Polygamy and Polyamory (worksheet-discussion) (30 min)

9. 3:00 Video Clips:  Women Who Share Men…Men Who Share Women (45min)

10. 3:45  PPT: Polyamory and Identity ( 45 min)

11. 4:30 Break (10 min)

12. 4:40 PPT: Negotiating Pairbonding, Romantic Love and Jealousy (25 min)

13. 5:05 Video: Beyond Monogamy (25 min)

14. 5:30  Session Ends